Sunday, May 23, 2010

--kEbahAgiAan dLm pErpisahAn--

wah, haruskah ianya trjd??jwpnnya...HARUS LAH-pemenang af8 kali ni jatuh kpd..


SHAHIR!!![pengsan jap]-budk ini sgt sesuai tuk jd pemeng cz budk ini de pakeg-dh r lgu dia yg super duper mnyntuh ati aku yg sgt2 kers dlm kelmbutn [kebahagiaan dlm perpishn], gilek r..




aku sbnrnya cm trcri2, pe kah topik prbincgn [perbincgn ker???ah, lntk r] aku tuk kali ni???pikir punya pikir smpai brtapa bwh katil-guling2-buka album lm2-buka album yg blum wjud lg-cri bwh kotak-cri bwh kain mk aku-cri celah pintu- n nah, skng aku dh jumpe..

Saper2 yang lahir thn 80 an????zmn lgu2 rock kpak brmaharajalela-thun dimn ms 2 ank2 muda cri suar ketat2-yg bg kaum llki xblh pkai suar trsebut lm2-lemas katanya-nk pakai suar 2 pun kne sapu minyk msk kt kaki dlu-bru blh srung-tp aku xtau r kesahihannya cz aku bru lahir kot ms 2..

Message: cube korang try bc nie-sure korg tersenyum-hikhik-teringat balik kisah dolu2 tu kan...

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, flashman, gaban, satria baja hitam, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.





berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?... hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt... program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...
cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan... kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa dgn family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu... ada yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk... baling selipar, tuju tin.. teng teng.. batu seremban.. n tah hape2 lagi...lol!


kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2
die! eskem calong... hik hik lol!



lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni. baling2 kapur laa.

hmm... budak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1987/88.skarang digelar 'remaja'.

hmm... jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami
mase dulu time kecik2, nakal2 dulu...


Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?Sad Smile Very Happy :P Laughing Shocked

Cheers to the 80s babies!!!lol! lol! lol!

5 comments:

wan noor adila said...

testing212x...

yan said...

wah, berjya r adila, huhu, thniah

wan noor adila said...

eh... canggih btol la blog u ni... lagu shahir best la... tsentuh i dgr... x sabar nk download...

AziahAzie said...

uit..tompang lalu...
memang comei la blog u ni!!hehe
thanks sbb jd fallower aku!!
aku pon da jd follower kodah!!

eh..leh tak bg link kt mane ko cari background yg comei2 ni....please...(",)~

yan said...

adila: kan, best bngat lgu dia, tibe2 cm dh trstuck bile dgr dia nynyi~~

azie: cri kt http://btemplates.com/, bnyk lg yg cumel2, xtau nk plih yg mn, rmbng bijk mate, huhu, thnks r jd follower aku, huhu

Sunday, May 23, 2010

--kEbahAgiAan dLm pErpisahAn--

wah, haruskah ianya trjd??jwpnnya...HARUS LAH-pemenang af8 kali ni jatuh kpd..


SHAHIR!!![pengsan jap]-budk ini sgt sesuai tuk jd pemeng cz budk ini de pakeg-dh r lgu dia yg super duper mnyntuh ati aku yg sgt2 kers dlm kelmbutn [kebahagiaan dlm perpishn], gilek r..




aku sbnrnya cm trcri2, pe kah topik prbincgn [perbincgn ker???ah, lntk r] aku tuk kali ni???pikir punya pikir smpai brtapa bwh katil-guling2-buka album lm2-buka album yg blum wjud lg-cri bwh kotak-cri bwh kain mk aku-cri celah pintu- n nah, skng aku dh jumpe..

Saper2 yang lahir thn 80 an????zmn lgu2 rock kpak brmaharajalela-thun dimn ms 2 ank2 muda cri suar ketat2-yg bg kaum llki xblh pkai suar trsebut lm2-lemas katanya-nk pakai suar 2 pun kne sapu minyk msk kt kaki dlu-bru blh srung-tp aku xtau r kesahihannya cz aku bru lahir kot ms 2..

Message: cube korang try bc nie-sure korg tersenyum-hikhik-teringat balik kisah dolu2 tu kan...

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, flashman, gaban, satria baja hitam, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.





berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?... hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt... program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...
cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan... kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa dgn family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu... ada yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk... baling selipar, tuju tin.. teng teng.. batu seremban.. n tah hape2 lagi...lol!


kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2
die! eskem calong... hik hik lol!



lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni. baling2 kapur laa.

hmm... budak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1987/88.skarang digelar 'remaja'.

hmm... jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami
mase dulu time kecik2, nakal2 dulu...


Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?Sad Smile Very Happy :P Laughing Shocked

Cheers to the 80s babies!!!lol! lol! lol!

5 comments:

wan noor adila said...

testing212x...

yan said...

wah, berjya r adila, huhu, thniah

wan noor adila said...

eh... canggih btol la blog u ni... lagu shahir best la... tsentuh i dgr... x sabar nk download...

AziahAzie said...

uit..tompang lalu...
memang comei la blog u ni!!hehe
thanks sbb jd fallower aku!!
aku pon da jd follower kodah!!

eh..leh tak bg link kt mane ko cari background yg comei2 ni....please...(",)~

yan said...

adila: kan, best bngat lgu dia, tibe2 cm dh trstuck bile dgr dia nynyi~~

azie: cri kt http://btemplates.com/, bnyk lg yg cumel2, xtau nk plih yg mn, rmbng bijk mate, huhu, thnks r jd follower aku, huhu