Saturday, May 22, 2010

--doa tuk ur boi/gurl--

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

4 comments:

khadijah aminah md yusoff said...

hheeheh.. mmg sgt2 old skool kenangan kanak2 menggamit jiwa

yan said...

sgt windu saat2 jd budk hngusan~~

AziahAzie said...

hahaha..aku sgt setuju ngn post yg ni...!!
rindunyer zaman kecik2..zaman skolah2 rendah..

ape yg aku tau..g skolah belajar ckit2..pastu main...

balik skolah baju tak tuka lg...beg pun letak depan pintu gate je..rumah pun tak masuk lagi..aku g main ngn kawan2 aku...

bila dah maghrib, aku masuk umah, mula la aku cepat2 masuk toilet sbb tak nk dgr kena membebel...hakhak..=p

sume tu kenangan babe!!~(",)~

yan said...

warghhhh, best nya jd kanak2..tyme 2 pyh pk pun psl nk jg penampilan, pakai bju kaler merah, suar ijau, relx jek jln umh mmbr tum main2~~

Saturday, May 22, 2010

--doa tuk ur boi/gurl--

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

4 comments:

khadijah aminah md yusoff said...

hheeheh.. mmg sgt2 old skool kenangan kanak2 menggamit jiwa

yan said...

sgt windu saat2 jd budk hngusan~~

AziahAzie said...

hahaha..aku sgt setuju ngn post yg ni...!!
rindunyer zaman kecik2..zaman skolah2 rendah..

ape yg aku tau..g skolah belajar ckit2..pastu main...

balik skolah baju tak tuka lg...beg pun letak depan pintu gate je..rumah pun tak masuk lagi..aku g main ngn kawan2 aku...

bila dah maghrib, aku masuk umah, mula la aku cepat2 masuk toilet sbb tak nk dgr kena membebel...hakhak..=p

sume tu kenangan babe!!~(",)~

yan said...

warghhhh, best nya jd kanak2..tyme 2 pyh pk pun psl nk jg penampilan, pakai bju kaler merah, suar ijau, relx jek jln umh mmbr tum main2~~